Aluat de foietaj( de casa)

de RuxyRux in Prajituri, 16 Feb 2011 | 15822 vizualizari

 

Pentru ca imi place foietajul si pentru ca cel de cumparat din pacate este facut cu margarina si E-uri prefer sa il fac in casa...si am gasit o reteta care imi place este cea de pe siteul La Lena( multumesc)...e grozav si-l recomand merita incercat...

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 1 lingura ulei( floare)
  • 1 lingura otet
  • un varf cutit sare
  • 500 gr faina
  • 200 gr unt  
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de foietaj( de casa):

1. Se bate oul intr-un pahar de 250-300 gr bine si apoi se adauga uleiul, otetul si sarea. Turnam apoi apa calduta pana umplem paharul. Punem compozitia intr-un vas adanc si adaugam faina framanatand apoi un aluat elastic.

2. Il lasam la odihnit 30 de minute pe masa de framantat.

3. Intindem o foaie subtire( 2mm) si ungem cu jumatate din cantitatea de unt, avand grija sa acoperim bine toata suprafata.
Rulam aluatul si-i dam o forma de casuta de melc.

4. Punem la frigider o jumatate de ora( in foaia de copt pe care am intins aluatul)

5. Scoatem aluatul de la frigider si il mai intindem o data repetand procedeul cu unsul foii cu unt. Si-l rulam din nou apoi il punem la rece pentru inca 30 de minute.

Aluatul in putem lasa si toata noaptea la rece apoi a doua zi sa il folosim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de foietaj( de casa)" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat